Ob 25. obletnici društva

V Narodnem domu smo 27. novembra 2019 svečano proslavili 25. obletnico ustanovitve Društva vojnih invalidov Maribor. S svojo udeležbo so nas počastili predsednik vlade Marjan Šarec, načelnica generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc, župan Mestne občine Maribor Sašo Arsenovič, direktor Mestne uprave, poveljnik vojašnice generala Maistra, poveljnik Kadetnice, predsednik veteranskih organizacij in mnogi drugi visoki gosti. Skupaj z gosti se nas je proslave udeležilo 126 udeležencev.

V programu, ki ga je povezovala dr. Polona Pivec, so sodelovali učenci OŠ Borcev za severno mejo, pevka Marjetka Popovski s svojim ansamblom, pozdravni govor je imela načelnica generalštaba, osrednji govornik pa je bil predsednik vlade. V okviru programa smo podelili priznanja obema članoma društva, ki sta sodelovala pri ustanovitvi društva.

Predsednik društva Vasja Cimerman se je na koncu programa zahvalil vsem udeležencem proslave in ob tem povedal, da se je po petindvajsetih letih delovanja, Društvo vojnih invalidov Maribor razvilo v dobro organizirano interesno združenje vojaških invalidov, ki smotrno in tudi uspešno izvaja dopolnilno skrb za vojaške invalide ter svojce padlih in umrlih vojaških invalidov, zagovarja njihove potrebe in interese, ter jim pomaga pri usposabljanju za čim bolj samostojno in neodvisno življenje. Poudarij je, da bomo na tej poti vztrajali tudi v prihodnje.

S pogumom, zavzetostjo, medsebojnim sodelovanjem in predvsem spoštovanjem, stopamo vsi, ki smo del društva, naprej v novo desetletje delovanja.
(Visited 37 times, 1 visits today)