I Z L E T jesen 2021

VABILO NA IZLET

odhod avtobusa v ČETRTEK 02.09.2021 ob 8. uri
izpred dvorane Tabor

Okvirni program izleta

Z avtobusom do Lenarta. Po prihodu v Lenart nam bo naš vodnik Marko Šebart predstavil  kraj in ob pozdravnem kozarčku pokazal občinsko klet namenjeno druženju in promociji vin.
Nato bomo obiskali njihovo vinogradništvo  v Lormanju, kjer bomo ob prigrizku imeli degustacijo domačih vin in prisluhnili zgodbi o  varuhih goric – »ovtarjih« .

Po panoramski vožnji mimo jezera Komarnik in gradu Hrastovec se bomo povzpeli v Zavrh, kjer je počitnikoval naš general Rudolf Maister, si ogledali razstavo Maister po Maistru in se  povzpeli na Maistrov razgledni stolp.

V bližini je muzej stare viničarije Romana Kranvogla, ki je strasten  ljubitelj starodobnikov. Prisluhnili bomo njegovi zgodbi in  si privoščili kozarček domačega, nadaljevali bomo do Dolgih njiv kjer sledi ogled hiše rekordov. Sliši se ambiciozno, pa vendarle Lenart ima 3 svetovne rekorde, zgodbo o dveh pa bomo slišali  pri Vogrinih.

V Voličini si bomo ogledali vrtove svetega Ruperta in po ogledu pot nadaljevali k družini Kramberger  v Partinje, kjer se bomo okrepčali s kavico, imeli pozno kosilo z domačim  golažem in »špricarjem« in poskusili tipično slovenjegoriško gibanico. Po kosilu sledi degustacija treh vrst vrhunskega domačega vina.

Po kosilu se  vračamo  v Maribor .

Društvo sofinancira izlet zato je lastna udeležba v ceni:
VI – 5  €          DČ – 10 €      NČ – 20 €

V ceno je zajeta malica, kosilo, vsi ogledi in vse degustacije, vodenje in prevoz.
Prijave sprejemamo do 24. 9. 2021. Ob prijavi je potrebno plačati lastno udeležbo.
S plačilom lastne udeležbe si zagotovite avtobusni prevoz, malico, vstopnice za oglede in degustacije predvidene v programu ter kosilo pri Krambergerju.

Predsednik:
Maribor, 16. 8. 2021                                                                                                              Vasja Cimerman

*********************************************************************************
V nadaljevanju
 Tvojo udeležbo pričakujemo tudi na prireditvah:

  • Srečanje ZDVIS, ki bo 18.9. v Mariboru – lokacija bo naknadno javljena
  • Zbor članov, ki bo 30.9. v gostišču Taborka na TaboruKer nas korona virus še vedno muči, je izvedba vseh prireditev vprašljiva zato te prosim, da se prijaviš o sami izvedbi pa te bomo pravočasno obvestili.

******************************************************************************************
Zaradi malega števila koristnikov zdravilišč je na zadnji seji Izvršnega odbora bilo odločeno, da se rok za prijavo za zdravilišča podaljša do 1. 11. 2021 – torej prijavite se. Prijave bomo obravnavali v skladu z našim pravilnikom.

Lepo te pozdravljam in želim, da ostaneš zdrav

Predsednik :
Vasja Cimerman

******************************************************************************************

Ogledov: 49